Προγραμματικές Θέσεις για τις Υποδομές

Η παράταξη μας «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα», πιστεύει ότι ένας Δήμος για να είναι οργανωμένος και σύγχρονος, ισχυρός, λειτουργικός και αυτάρκης, πρέπει να υποστηρίζει την ύπαρξή του, τη συνέχεια της δράσης του και την αυτονομία του σε ένα ευρύ δίκτυο σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών που θα καλύπτει όλους τους τομείς και όλες τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών του.

H ύπαρξη σύγχρονων υποδομών είναι βασική προϋπόθεση και εργαλείο για να μπορέσει ο Δήμος, αυτόνομα, να προσφέρει στους δημότες δράσεις και υπηρεσίες αντάξιες ενός σύγχρονου και δυναμικού συνόλου. Με δεδομένες τις παραπάνω αρχές και αντιλήψεις μας πάνω στον τομέα αυτό οι βασικοί μας στόχοι είναι :

 

  • Η κατασκευή σύγχρονου Δημαρχείου – Διοικητηρίου στο οποίο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου μας.
  • Στοχεύουμε στην ολοκληρωμένη και τακτική συγκοινωνία και επικοινωνία εντός του Δήμου μας. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε στενά με το ΚΤΕΛ Αχαΐας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο της ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Επιδιώκουμε την ασφαλτόστρωση, την βελτίωση βατότητας και την διεύρυνση του δικτύου αγροτικών δρόμων αξιοποιώντας με ορθολογισμό και διαφάνεια τους δημοτικούς πόρους, αλλά και διεκδικόντας χρήματα από κάθε άλλη πηγή για τον σκοπό αυτό.
  • Ξεκινάμε πρόγραμμα συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, αφού στον τομέα αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως με αποτέλεσμα οι δημοτικοί δρόμοι να έχουν πολλά προβλήματα και να είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την ορθολογική διαχείριση των δημοτικών πόρων, την διεκδίκηση χρηματοδότησης από κάθε προσφερόμενη πηγή, αλλά και διεκδικώντας μέσο της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών την δημιουργία σχετικής δράσης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και στο ΠΔΕ.
  • Στοχεύουμε στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου πολιτιστικών υποδομών δίνοντας προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της κατασκευής του πολιτιστικού κέντρου Σαγαιίκων στον παλαιό κινηματογράφο του Κριμπά, την κατασκευή ανοικτού θεάτρου του Δήμου, τη διαμόρφωση συνεδριακού κέντρου – πολυχώρου εκδηλώσεων στην Κάτω Αχαΐα και τέλος στη δημιουργία μικρών πολιτιστικών χώρων σε κάθε χωριό αξιοποιώντας ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, όπως στην Άνω Αχαΐα, την Λακκόπετρα και αλλού.
  • Άμεσα προχωράμε στη λειτουργία μουσείου στο Λάππα με αξιοποίηση του πρόσφατα ανακαινισμένου κτιρίου του παλαιού δημοτικού σχολείου του χωριού.
  • Εξετάζουμε σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς την στέγαση του κέντρου ενημέρωσης του φορέα στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχοελίου στο Λάππα.
  • Παλεύουμε για την ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην βιομηχανική ζώνη για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε αυτή αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
  • Διεκδικούμε την κατασκευή κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο του δήμου μας στην Κάτω Αχαΐα.
  • Στοχεύουμε στην οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης με την εξάλειψη του φαινομένου της στέγασης μαθητών σε προκατασκευασμένες αίθουσες.
  • Είναι υποχρέωση μας η συντήρηση και βελτίωση όλων των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων.
  • Στοχεύουμε στην κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου 7×7 και μπάσκετ 3×3 ώστε κάθε χωριό να απόκτηση τους δικούς του αθλητικούς χώρους.
  • Επιδιώκουμε την κατασκευή παιδικών χαρών εκμεταλλευόμενοι κάθε οικονομικό πόρο ώστε σε κάθε χωριό να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν χώρους για να παίζουν με ασφάλεια.
  • Στοχεύουμε στην κατασκευή πλατειών σε κάθε χωριό, αξιοποιώντας τα ακίνητα του δήμου, εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και πηγή, έτσι ώστε όλοι οι συνδημότες μας να έχουν την δυνατότητα να χαρούν και να απολαύσουν στο χωριό τους την δική τους πλατεία.

Μπορεί να σ' ενδιαφέρει: