Πολυτέλεια οι παιδικές χαρές για τους γονείς και τα παιδιά της Δυτική Αχαΐας

Μια βόλτα στην παιδική χαρά είναι σίγουρα κάτι που σας ζητάει συνεχώς το παιδί σας και μπορεί να φτάνει στο σημείο να σας παρακαλέσει κιόλας. Να σας υποσχεθεί ότι θα κάνει τα μαθήματά του από νωρίς, ότι θα κοιμηθεί την ώρα που θα του πείτε το βράδυ, ότι θα φάει όλο του το φαΐ και ότι θα μπει για μπάνιο όποτε του πείτε. Είναι η αγαπημένη του συνήθεια. Το μέρος που ανυπομονεί να πάει κάθε μέρα. Ο χώρος που θα ξεσκάσει, θα τρέξει και θα παίξει με την καρδιά του.

Μια τέτοια προοπτική όμως για τα παιδιά της δυτική Αχαΐας και τους γονείς τους είναι πολυτέλεια. Και αυτό γιατί εν έτη 2019 στο νοικοκυρεμένο δήμο της δυτικής Αχαΐας-όπως τον χαρακτηρίζει ο απερχόμενος δήμαρχος-δεν υπάρχει παιδική χαρά στην πόλη της Αχαγιάς! Και στον υπόλοιπο δήμο όπου υπάρχει παιδική χαρά είναι καταστραμμένη εφόσον καμιά συντήρησή τους δεν έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια. Γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνους και για τον τραυματισμό των παιδιών.

Και για να αναφέρουμε τα γεγονότα ως έχουν ο απερχόμενος δήμαρχος στα Λουσικά τον Οκτώβριο του 2018 αναφέρει στην ομιλία για τα πεπραγμένα στον αριθμό 37 επί λέξει «Νέες παιδικές χαρές». Εννοείται πως νέες παιδικές χαρές δεν υπάρχουν! Υπάρχει η 115/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία υπάρχει έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για τη δημιουργία 7 παιδικών χαρών στην επικράτεια του Δήμου, η μία εκ των οποίων αφορά στην παιδική χαρά στην παραλία της Αχαγιάς. Για να προχωρήσει όμως το εγχείρημα χρειαζόταν και ιδία οικονομική συμμετοχή του δήμου. Τα χρήματα βέβαια δεν υπήρχαν στον νοικοκυρεμένο δήμο με το κομπόδεμα των εκατομμυρίων ευρώ και γι’ αυτό το λόγο και δεν προχώρησε η κατασκευή παιδικών χαρών.

Φέτος όμως, που είναι προεκλογική χρονιά κατάφεραν;;;;;;; να βρεθούν τα χρήματα και εντάχθηκε;;;;; το έργο στον προϋπολογισμό του δήμου. Βέβαια είναι γνωστή η τακτική του απερχόμενου δημάρχου να εντάσσει και να απεντάσσει έργα από τον προϋπολογισμό του δήμου, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στο δημότη.Σε λίγο καιρό όλοι μαζί θα διαβάσουμε την ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου που θα πανηγυρίζει για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών. Πέντε χρόνια τώρα δεν το επιδίωξε, θα το κάνει δύο μήνες πριν από τις εκλογές;

 

 

 

 

 

Μπορεί να σ' ενδιαφέρει: