Ο Βασίλης Γκοτσόπουλος υποψήφιος με την παράταξή μας στη δημοτική ενότητα Λαρίσσου

Γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής το 1971. Κατάγεται από την Λακκόπετρα. Οι γονείς του Αριστείδης και Αγγελική είναι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου. Είναι παντρεμένος με την Δικηγόρο Πατρών Παναγιώτα Μαργαλιά.

Σπούδασε στα ΤΕΙ στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, ενώ σήμερα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Έχει παρακολουθήσει πλειάδα επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων με αντικείμενο την Διοίκηση, την Υγεία, τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τις Κατασκευές.

Έχει διατελέσει Συνεργάτης της Νομάρχου Αθηνών την περίοδο 1999 – 2001. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε με δικές του επιχειρήσεις στον χώρο των κατασκευών και της εμπορίας τροφίμων, ενώ υπήρξε Διοικητής στο ΓΝ-ΚΥ Μολάων Λακωνίας και στο ΓΝ Καρδίτσας (2007 – 2010).

Από νεαρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για τα κοινά με συμμετοχή στο Μαθητικό, Φοιτητικό και Νεολαιίστικο κίνημα. Έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ (2001 – 2004) και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (2004 – 2010). Έχει εκλεγεί δύο φορές Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το 2010 και το 2014.

Στην μέχρι σήμερα πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διατελέσει Βοηθός Δημάρχου για θέματα Ύδρευσης 6ος/2011 – 9ος/2014, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων 6ος/2012 – 9ος/2014, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 9ος/2014 – 2ος/2017 και Αντιδήμαρχος με εποπτεία στους τομείς Διοίκησης, Οικονομίας, Λειτουργίας ΚΕΠ, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αστικής & Δημοτικής Κατάστασης, Τέλεσης Πολιτικών Γάμων, Πολεοδομίας, Δόμησης, Χωροταξίας και Δημοτικής Ενότητας Λαρίσου 3ος/2017 – 12ος/2018.

Σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιήθηκε έτυχε της αναγνώρισης και της εκτίμησης τόσο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε, όσο και της ευρύτερης κοινωνίας. Είναι πολιτικοποιημένος με φιλελεύθερες απόψεις, με θρησκευτική και κοινωνική συνείδηση, αγαπά το περιβάλλον, συμμετέχει ενεργά στην ανακύκλωση και ενδιαφέρεται για την προστασία των ζώων.

Αγαπάει την καλή παρέα, εμπιστεύεται τους ανθρώπους, πιστεύει στην φιλία και στην οικογένεια, του αρέσει το καλό φαγητό, το καλό κρασί, το θέατρο, η ιστορία, τα ταξίδια και η μαγειρική, λατρεύει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες, τους ελληνικούς χορούς και τα τραγούδια και θέλει ως λαός να τηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Ως άνθρωπος των κοινών είναι κάθετα αντίθετος με τον λαϊκισμό και τον φασισμό, απεχθάνεται το κτύπημα στην πλάτη, τις ψεύτικες προσδοκίες και τα μεγάλα λόγια. Είναι πραγματιστής και ρεαλιστής, πιστεύει ότι όλα είναι ζήτημα παιδείας και για τον λόγο αυτό θεωρεί ότι πρέπει να επενδύουμε συνεχώς σε αυτή. Θέλει τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας στην υπηρεσία του πολίτη και οραματίζεται μια Ελλάδα ευημερούσα η οποία θα βασίζεται στην δημοκρατία, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.

Μπορεί να σ' ενδιαφέρει: